Beseda s autentickým tibetským lékařem v Radunu

Ve dnech 13. – 15. února 2024 navštíví náš hotel významný tibetský lékař Amchi Tsewang Smanla z indického Ladakhu..

Ve středu 14. února od 19:00 hodin proběhne v naší meditárně beseda s tímto významným tibetským lékařem. Můžete se tak setkat s autentickým tibetským praktikem a seznámit s kořeny a principy tibetské medicíny, která přežila v živé tradici několik tisíciletí. Vzhledem ke komorní kapacitě besedy bude výjimečný prostor na Vaše individuální dotazy a společnou debatu nad konkrétními tématy, která Vás budou zajímat. Setkání bude tlumočeno. Vstupné 200 Kč.

Je nutná rezervace na telefonu: 577 103 692 nebo emailem: recepce@hotelradun.cz

Amchi Tsewang Smanla je sedmou generací známé rodinné tradice tibetských lékařů a má dlouholetou praxi v exilovém Ladakhu v severní Indii. Jeho otec i on sám studovali u jednoho z největších lámů a lékařů tibetské medicíny 20. století, Dr. Trogawy Rinpočheho. Amchi Tsewang Smanla založil v roce 1990 nadaci Yuthog – tibetská medicína. Nadace Yuthog je centrum pro výcvik mladých Ladačanů a nyní už i západních zájemců v oborů tibetské medicíny. Dr. Smanla se ve své praxi spolu se svým synem zaměřuje zejména na diagnostiku a na léčbu (harmonizaci) prostřednictvím bylinných preparátů a rad o úpravě stravy a návyků klientů. Dr. Tsewang Smanla je jediným lékařem z Malého Tibetu, který úspěšně provozuje svou praxi v šesti evropských zemích (Německo, Anglie, Švýcarsko, Rakousko, Česko a Slovensko), kde léčil již 3500 pacientů.

TIBETSKÁ MEDICÍNA

je starodávný systém, založený na hlubokém poznání propojení těla, energie dechu a mysli. Tradiční tibetská medicína se v praxi uplatňuje již tisíce let. Nabízí celostní přístup v péči o zdraví. Je vhodná hlavně na léčení dlouhodobých chronických problémů, únavy, stresu, nespavosti, disharmonie vnitřních energií. Tibetská medicína, jako holistický systém oficiálně uznávaný v Indii, Číně a dalších zemích, úspěšně pomáhá miliónům lidí udržovat zdraví a rovnováhu těla a mysli.

Tibetská medicína

Valentýnské rozmazlování v Radunu

Ať už Valentýna slavíte, nebo ne, rozhodně je to skvělá příležitost k rozmazlování – sebe, svých blízkých a sebe navzájem. V Radunu pro vás připravujeme hned několik možností, jak udělat sobě nebo své drahé polovičce na Valentýna radost. Rozmazlování v Luhačovicích můžete spojit například s pobytovým balíčkem Romantika, díky kterému si v Bílé čtvrti společně odpočinete a zároveň si užijete jeden druhého.

Valentýnská aromaterapeutická masáž

Jen si to představte: relaxační masáž od konečků prstů na nohách až po obličej a hlavu, která v sobě spojuje terapeutickou sílu vědomého doteku s vlastnostmi éterických olejů, které mají léčivé a harmonizační účinky. A protože bude Valentýn, nabídneme vám od 13. do 15. 2. možnost masáže námi umíchaným afrodiziakálním olejem. Výborná volba jako dárek k Valentýnu i jako valentýnské rozmazlování, co říkáte? Pouze pro tyto dny získáte hluboce uvolňující aromaterapeutickou masáž s 20% zvýhodněním. A co je ještě důležité? Masáže jsou pro rezervaci otevřené všem – užít si ji můžete, i když právě nejste hosty hotelu. O rezervaci si volejte na 577 103 692.

 

Valentýnské speciální drinky

Speciální den zaslouží nejen speciální degustační menu, ale také speciální drink. Jaké spojení chutí jsme si vymysleli tentokrát?

Ať vám Valentýn v Radunu chutná!

Nově v Prožitkovém klubu: tejpujeme

Víte, že tejpování je vynikající technika, kterou můžeme výrazně zlepšit rozsah pohybu, snížit bolest a zmenšit otok? Díky tejpům můžeme pozitivně ovlivnit funkci svalů, lymfatického systému a kloubů. Metoda je vhodná pro dospělé, děti i starší generaci.

O volných termínech vás informujeme na recepci hotelu.

+420 577 103 692

recepce@hotelradun.cz

konzultace tibetské lékařky v Radunu

Zveme Vás opět na zdravotní konzultace tibetské medicíny s tibetskou lékařkou Dr. Bhuti Losang ve dnech 23. – 24. března 2024.

Dr. Bhuti Losang vystudovala Tibetský institut medicíny v indické Dharamsale (Men Tsee Khang) založený Jeho Svatostí Dalajlamou. Patří mezi tibetské lékaře, kteří působí v Evropě, a zaměřuje se na léčivé byliny z různých oblastí tibetské medicíny. Dr. Bhuti Losang nepraktikuje tzv. tvrdé terapie jako je zlatá jehla nebo moxování a i když ovládá tibetské masáže, ve své praxi se zaměřuje zejména na léčbu (harmonizaci) prostřednictvím bylinných preparátů a rad o úpravě stravy a návyků klientů.


Program individuálních lékařských konzultací:

Sobota 23. března 8:00 – 18:00

Neděle 24. března 8:00 – 15:00

Konzultace je potřeba předem načasovat, proto je nutná rezervace na telefonu: 577 103 692 nebo emailem: recepce@hotelradun.cz


Individuální lékařská konzultace trvá 30 – 45 minut, cena 700 Kč a je tlumočena z angličtiny skvělým slovenským tlumočníkem Lukášem Chmelíkem. Na konzultaci si prosím přineste ranní moč. Zahrnuje diagnostiku (pulsní, močová, zkoumání jazyka a dalších symptomů) a následné doporučení léčebných opatření, popřípadě lékařka předepíše bylinné léky. Někteří lidé ale léky nepotřebují, ke zdraví a rovnováze jim stačí úprava stravy a návyků.  Tibetská lékařka následně zůstává se svým pacientem v emailovém kontaktu, aby mohl evaluovat průběh léčení. Paní doktorka Bhuti Losang přijíždí opakovaně a ke kontinuálnímu kontaktu tedy patří opakované osobní vyšetření.


Tibetská medicína

je starodávný systém, založený na hlubokém poznání propojení těla, energie dechu a mysli. Tradiční tibetská medicína se v praxi uplatňuje již tisíce let. Nabízí celostní přístup v péči o zdraví. Je vhodná hlavně na léčení dlouhodobých chronických problémů, únavy, stresu, nespavosti, disharmonie vnitřních energií. Tibetská medicína jako holistický systém oficiálně uznávaný v Indii, Číně a dalších zemích, úspěšně pomáhá miliónům lidí udržovat zdraví a rovnováhu těla a mysli.

Nově v Prožitkovém klubu: kraniosakrální terapie

Na co jsme v poslední době opravdu pyšní, je certifikace pro kraniosakrální terapie. V Radunu je provádíme od prosince 2023 a svůj termín si můžete zarezervovat i vy. Co je kraniosakrální terapie a kdy byste o ní měli začít přemýšlet?

Kraniosakrální terapie je celostní metoda zaměřená na podporu zdraví a psychického stavu. Jemným způsobem podporuje tělu vlastní regenerační a sebe-regulační mechanismy a síly. Pracuje na úrovni psychické, fyzické i duševní. Často máme vlivem stresu problémy, které se projevují i na těle – bolesti, blokace, špatná funkce orgánů. Právě tomu se snažíme s kraniosakrální terapií zabránit a předejít.

 

Kdy o ní začít přemýšlet? 

 

Na kraniosakrální terapii vás do Prožitkového klubu zve Andrea. Termíny jsou otevřené nejen pro hotelové hosty – ten svůj si rezervujte na recepci hotelu (577 103 692).

Novinka pro rok 2024: Vinařské čtvrtky!

V novém roce pro Vás máme novinku! V lednu a v únoru budou čtvrtky věnovány vínu! Navštíví nás osobně některý náš oblíbený vinař a budeme mít společně příležitost jeho vína nejen ochutnat, ale také poznat jeho osobnost, seznámit se s jeho příběhem, způsobem pěstování a výroby. Ať už jste začátečníci nebo znalci, jistě pro Vás budou naše vinařské čtvrtky neobvyklým zážitkem.

Který vinař nás kdy navštíví?
25. 1. Tomáš Petratur
8. 2. Miroslav Kovář
15. 2. Robin Juřeník
22. 2. Libor Veverka
29. 2. Petr Koráb
Budou to poeticky lahodné čtvrtky!

Prodlužte si víkend! Nebo si udělejte Nevšední všední dny ještě nevšednější!

Přijďte na oběd i na večeři

Když oslavujete. Když se chcete rozmazlit. Když si chcete udělat radost. Když si chcete dopřát nevšední gurmánský zážitek. V Radunu na oběd a na večeři vítáme i ty hosty, kteří u nás právě nejsou ubytování. Stačí si jen zarezervovat stůl a my se na vás budeme těšit u denního labužnického menu i u večerního čtyřchodového gurmánského menu.

Denní labužnické menu

S láskou připravované obědy podáváme v příjemné atmosféře stylového prostředí Restaurantu REPUBLIKA. Jaké denní labužnické menu je právě v nabídce? Podívejte se tady. Obědy v Radunu servírujeme od 12:00 do 14:30.

Čtyřchodové gurmánské menu

Večerní gurmánské čtyřchodové menu spolu se snoubenými víny je naší interpretací prvorepublikové kuchařské školy, obohacené kreativitou našeho mladého kuchařského týmu. Na jaké vybrané pokrmy si můžete nechat sbíhat sliny? Představujeme vám sezónní čtyřchodové gurmánské menu. Lákavé, že? Z kuchyně RESTAURANTU REPUBLIKA servírujeme od 18:00 do 20:00 poklad za pokladem.

Jak rezervovat stůl?

Pojďte vzít telefon, vytočte 577 103 692 a my vám místo k obědu i k večeři rádi připravíme.

Ať vám v Radunu chutná.

 

Svatomartinská husa a mladá vína v Radunu

Zveme vás na svatomartinskou pečínku do Restaurantu REPUBLIKA. Svatomartinské menu letos budeme nabízet po celý víkend 11. – 12. 11. 2023.

Tradičně také v Radunu otevřeme mladá svatomartinská vína, která budou letos mimořádně kvalitní, zejména díky přízni počasí i zkušenostem našich radunských vinařů.

Svatomartinské menu servírujeme v době obědů od 12:00 do 14:30 do vyprodání.

Rádi pro Vás zarezervujeme stůl na tel. 577103692


SVATOMARTINSKÉ MENU 2023

Předkrm, polévka

paštika z husích jater s pistáciemi, kaštany, švestkové čatní, trhaný listový salát, naše bageta … 160 Kč

husí kaldoun, drůbky, opékaná houska na sádle, zelenina … 100 Kč

 

Hlavní chod

konfitované husí stehno 450g, dýňové zelí s jablky, kardamon, bramborové přesňáky … 490 Kč

vepřová panenka, pyré z pečeného česneku, salát z řepy, mrkev, zelí z pečených paprik, bramborová kroketa s petrželkou … 420 Kč

 

Dezert

perníkový cheesecake, omáčka z povidel a červeného vína Neronet … 140 Kč

variace svatomartinských rohlíčků (mák, povidla, ořech) … 110 Kč

LiStOVáNí Lukáše Hejlíka opět v Radunu

V neděli 29. října od 15:30 hodin se do Radunu opět vrací jedinečný projekt Lukáše Hejlíka LiStOVáNí. Tentokrát bude listovat v knize s názvem Národní opruzení její autorka bloggerka Karolína Zoe Meixnerová spolu s hercem Pavlem Oubramem.

LiStOVáNí.cz: Literární hysterie (spoluúčinkuje Karolína Zoe Meixnerová)

Ve škole nás naučili, že Babičku napsala Božena Němcová. Aktivnější učitelé pro zajímavost dodali, že to byla pěkná rajda, tedy Božena, nikoliv Babička. Literární hysterie své hrdiny zbavuje nálepek a popisuje jejich životy tak, jak skutečně proběhly. Plus mínus. Literatura je sexy, stejně jako knížka Průvodce literární hysterií 19. století od české influencerky, popularizátorky literatury Karolíny Zoe Meixnerové, známé také jako „cojezoe“. Teď se vydává na turné s projektem Listování, také proto, aby představila svou poslední knihu, Národní opruzení.– účinkují: Karolína Zoe Meixnerová a Pavel Oubram– v roce 2022 vydalo nakladatelství CooBo

Rezervace míst na telefonu: 577 103 692 nebo emailem: recepce@hotelradun.cz

 

 

 

 

 

 

Co je to LiStOVáNí?

Pod dnes již známým pojmem LiStOVáNí se skrývá scénické čtení, které je představeno v podobě přibližně hodinového vystoupení. Během něj se mohou diváci přenést do děje a atmosféry samotné knihy, která je přitažlivou formou odprezentována menšímu obecenstvu. Můžete se tedy těšit na dýchající představení s rekvizitami, kostýmy, hudbou, začátkem a koncem. Tento projekt je určen pro všechny generace a dokazuje, že kniha má stále veledůležitou roli v oblasti kultury a literatury. Za mimořádný přínos v oblasti propagace čtenářství získalo LiStOVáNí cenu Nadace Český literární fond.

 

Podzimní konzultace tibetské lékařky v Radunu

Zveme Vás opět na zdravotní konzultace tibetské medicíny s tibetskou lékařkou Dr. Bhuti Losang ve dnech 23. – 24. září 2023.

Dr. Bhuti Losang vystudovala Tibetský institut medicíny v indické Dharamsale (Men Tsee Khang) založený Jeho Svatostí Dalajlamou. Patří mezi tibetské lékaře, kteří působí v Evropě, a zaměřuje se na léčivé byliny z různých oblastí tibetské medicíny. Dr. Bhuti Losang nepraktikuje tzv. tvrdé terapie jako je zlatá jehla nebo moxování a i když ovládá tibetské masáže, ve své praxi se zaměřuje zejména na léčbu (harmonizaci) prostřednictvím bylinných preparátů a rad o úpravě stravy a návyků klientů.


Program individuálních lékařských konzultací:

Sobota 23. září 8:00 – 18:00

Neděle 24. září 8:00 – 15:00

Konzultace je potřeba předem načasovat, proto je nutná rezervace na telefonu: 577 103 692 nebo emailem: recepce@hotelradun.cz


Individuální lékařská konzultace trvá 30 – 45 minut, cena 700 Kč a je tlumočena z angličtiny skvělým slovenským tlumočníkem Lukášem Chmelíkem. Na konzultaci si prosím přineste ranní moč. Zahrnuje diagnostiku (pulsní, močová, zkoumání jazyka a dalších symptomů) a následné doporučení léčebných opatření, popřípadě lékařka předepíše bylinné léky. Někteří lidé ale léky nepotřebují, ke zdraví a rovnováze jim stačí úprava stravy a návyků.  Tibetská lékařka následně zůstává se svým pacientem v emailovém kontaktu, aby mohl evaluovat průběh léčení. Paní doktorka Bhuti Losang přijíždí opakovaně a ke kontinuálnímu kontaktu tedy patří opakované osobní vyšetření.


Tibetská medicína

je starodávný systém, založený na hlubokém poznání propojení těla, energie dechu a mysli. Tradiční tibetská medicína se v praxi uplatňuje již tisíce let. Nabízí celostní přístup v péči o zdraví. Je vhodná hlavně na léčení dlouhodobých chronických problémů, únavy, stresu, nespavosti, disharmonie vnitřních energií. Tibetská medicína jako holistický systém oficiálně uznávaný v Indii, Číně a dalších zemích, úspěšně pomáhá miliónům lidí udržovat zdraví a rovnováhu těla a mysli.